Qui som

Qui som

L’Àrea Cultural Oriol és una associació; un grup obert, de dones i homes, que al llarg del temps (des de 1980) ens hem anat trobant i així hem anat constituint la nostra associació. La majoria de nosaltres som de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet; però moltes de les nostres sòcies i dels nostres socis són d’altres poblacions properes.

Ens mou la cultura, com a expressió de la bellesa del món i de la seva història. Veiem que la literatura, la música, la pintura,… són expressions artístiques que els literats, els músics, els pintors,… ens ofereixen constantment aquest tresor.

Les accions artístiques que es realitzen al llarg del curs ens congreguen i són alhora matèria de formació per als participants.

 

Què ens mou…

Ens esperona partir del goig de sentir-nos vius, doncs la nostra existència concreta és la que ens dona la possibilitat de viure la vida en concret, ara i aquí. No partim del nostre naixement, sinó de la nostra concepció. D’aquella realitat que va començar a ser en el moment que es van unir aquelles dues gàmetes (aquelles cèl·lules reproductores, òvul i espermatozoide) dels nostres pares.

Aquest va ser el moment inicial de la nostra existència.
Quin esclat de vida!
Existim!

 

Quina història tenim…

L’Àrea Cultural Oriol, es fundà a finals de l’any 1979 i inicià les seves activitats a Santa Coloma de Gramenet el març de 1980. Va ser una iniciativa d’un grup de persones sensibles a la cultura i a la dimensió social de la gent de la ciutat, amb la finalitat d’aconseguir un nivell cultural més elevat i alhora transmetre uns valors humans

Algunes d’aquestes persones eren feligresos de la parròquia de sant Josep Oriol, d’altres, eren del mateix barri o bé de fora, que treballaven a l’esmentada ciutat. A aquesta parròquia, des de l’inici de l’associació, es van realitzar les primeres activitats. És amb motiu d’aquesta proximitat física i alhora sintònica, que l’associació Àrea Cultural Oriol prengué el nom: “Oriol”.

 

Desplaçat dalt de tot